Landmanshof 73, 3342XE Hendrik Ido Ambacht
+31(0)610088411
info@xr-events.nl

Masterclass Duurzaam Eventmanagement

CREATES IMPACT

Doel van de masterclass

Tijdens deze 3-daagse masterclass gaan we dieper in op hoe je verschillende soorten evenementen kan verduurzamen, kijken we verder dan de oppervlakte, zullen we gezamenlijk aan de slag gaan met verschillende casussen en delen we ervaringen. Je zult hierna gegarandeerd bewustere keuzes maken en duurzamere evenementen organiseren dan voorheen. Wil je dat niet? Schrijf je dan vooral niet in.

Wat kun je verwachten

Tijdens de masterclass behandelen we o.a. de volgende onderwerpen:

 • Hoe zet je duurzaamheid strategisch in tijdens een evenement?
 • Hoe kun je verduurzamen op het gebied van
  • Locatie
  • Catering
  • Logistiek
  • Leveranciers
  • Producten
  • Communicatie
 • Is deze leverancier ook achter de schermen duurzaam? (kijkje in de keuken)
 • Van symptomen bestrijden naar het aanpakken van de oorzaak
 • Welke rol spelen online toepassingen?
 • Is duurzaamheid duur?

Je neemt mee naar huis: een stappenplan; hoe verduurzaam ik mijn evenement, ervaring door het bespreken van event concepten, kennis van andere event professionals, uitbreiding van je netwerk en inspiratie voor je volgende events!


Data

De volgende data zijn in optie : nader te bepalen*.

Locaties

Voor de masterclass duurzaam eventmanagement werken wij samen met een aantal mooie partners binnen de evenementenbranche. Deze partners bestaan uit een cateraar, een locatie en een AV leverancier. Deze houden zich dagelijks bezig met het verduurzamen van hun diensten en producten.

Door de samenwerking met deze partners kunnen we iedere cursusdag een andere top locatie aanbieden, waarmee we jou willen inspireren en meer inzicht willen geven in de wereld van….

De locaties waar we aanschuiven zullen je wellicht verbazen, maar dat doen we met reden. We willen je juist laten zien dat als je verder kijkt dan wat er aan de oppervlakte ligt, er een tal van nieuwe toepassingen naar voren zullen komen.

We schuiven o.a. aan bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport, die naast zijn gasten ook 500.000 bijen huisvest en waarbij de keuken op innovatieve wijze streeft naar zero waste (hoe dat verklappen we nog niet)! Floris Licht, de GM van deze locatie heeft een passie voor duurzaamheid, die hij graag met je deelt.

We horen van Quinten Huijgen, eigenaar van de Eventfabriek wat het inhoudt om als AV bedrijf duurzaam te ondernemen.

We gaan een kijkje nemen in de keuken van de Verspillingsfabriek en we krijgen inside information.


Kosten

De 3-daagse Masterclass Duurzaam Eventmanagement kost in totaal p.p. 649 euro inclusief lunch, breaks en cursusmateriaal. Exclusief BTW en eventuele reis- en parkeerkosten.

Enthousiast geworden? Meld je dan aan via onderstaande aanmeld button en we nemen contact met je op.

Meld je aan voor de masterclass!

Partners

*Startdatum van deze Masterclass is afhankelijk van de ontwikkeling van Covid-19. Wij behouden ons het recht om op ieder moment de data van de aankomende leergangen te wijzigen. Wij zullen dit in overleg doen met de deelnemers en hierbij de agenda van iedereen zoveel mogelijk respecteren.

Andere workshops die wij geven: