XR Events maakt groeispurt: van freelance expert tot impactrijk eventbureau
24 november 2022 

XR Events maakt groeispurt: van freelance expert tot impactrijk eventbureau

‘Een duurzaam event organiseren bestaat niet,’ is een boude uitspraak van duurzaamheid expert, showcaller en eventmanager Sonja Schaefers, Eigenaar XR Events. 

Dit laat altijd wat wenkbrauwen omhoog gaan. Hoe kan het dat iemand die zich richt op duurzaamheid zegt dat duurzame evenementen niet bestaan? Wij organiseren al jarenlang events met focus op duurzaamheid. Maar wat we ook hebben geleerd is dat bij de organisatie van evenementen er per definitie keuzes gemaakt worden die impact hebben op het milieu, de omgeving en de mens.’ 

Gewoon doen

Wij gaan bewust met dit gegeven om en gaan niet voor shaming en blaming. Wel bekijken we iedere te maken keuze kritisch, wat verduurzaming juist voor opdrachtgevers en betrokkenen in de keten steeds inzichtelijker maakt.  Je hoeft op je event niet per se te benadrukken en van de daken te schreeuwen dat je duurzaam bezig bent. Je moet het gewoon doen, dat is ons motto. 

De onzichtbare dingen

Duurzaamheidswinst zit meestal in de kleine dingen, de keuzes die onbewust gemaakt worden. Als je je daar bewust van wordt, behaal je al veel winst op het gebied van klimaatimpact.  

Wil je het gehele artikel lezen, klik dan hier


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wil je dat wij met je meedenken over je live, online of hybride event met oog voor duurzaamheid?

Wil je dat wij met je meedenken over je live, online of hybride event met oog voor duurzaamheid?

Een online event organiseren?

Download onze gratis checklist voor online events zodat je goed voorbereid het digitale podium betreedt.
No opt-in form has been selected